АСТ Асоциация за свободен театър

обявява

Отворена покана за участие в шесто издание на АСТ Фестивал за свободен театър

(11– 18 ноември 2016г.)

 

Поканата е отправена към независими организации и артисти в сферата на изпълнителските изкуства.

Очакваме предложения за независими авторски проекти, като :

готови спектакли, които се представят в момента и/или са създадени в периода ноември 2015 – ноември 2016

– проекти, които ще бъдат с премиера преди или по време на Фестивала

За да кандидатствате: изпратете попълнен формуляр (можете да изтеглите от ТУК)  за участие до 15 септември 2016 г. на адрес act@actassociation.eu. (subject: ACT Festival 6 + име на продукцията).

АСТ Фестивал за свободен театър – „Пето измерение“ „Петото измерение на културните политики“ Open space модул с Биляна Тануровска ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс Фотограф: Здравко Йончев http://actfest.org/program/
АСТ Фестивал за свободен театър – „Пето измерение“ /  Фотограф: Здравко Йончев

За първа година АСТ Фестивал за свободен театър подготвя своето международна издание, което ще посрещне 4 чуждестранни спектакли и ще завихри свободната изпълнителска сцена в цели 7 фестивални дни! Събитието ще предложи една по-широка и все по-необхватна театрална реалност на международно ниво.

Артистичната програма за 2016-та ще включи: 10 спектакли, представителна селекция от българската изпълнителска сцена за периода 2015 -2016-та година и международни театрални пърформанса от Германия, Франция и Полша.

Фестивалът традиционно ще предложи и интересна и провокативна Образователна програма с: представяния на чуждестранни модели, дискусии и сесия тип Open space, както и вечерна програма с концерти и неформални срещи.

Основна локация за събитието отново ще бъде ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс в НДК, като в същото време София ще се превърне в театрална сцена, на която спектакли се появят и в неочаквани пространства.

 

Очакваме вашите предложения за 10 свободни проекта, които ще бъдат селектирани от независима комисия и включени в програмата на събитието.

За повече информация се свържете с нас на адрес: act@actassociation.eu

Или потърсете Християн Йовчев (координатор на АСТ Фестивал): +359 88 9430660

Вашият коментар