Отворена покана за участие в

 

 АСТ ФЕСТИВАЛ ЗА СВОБОДЕН ТЕАТЪР 2022

 

“ДИРЕКТНО ВКЛЮЧВАНЕ”

 

В горещината на събитията и лятото, Асоциация за свободен театър отправя отворена покана за участие в българската програма на дванадесетото издание на АСТ Фестивал за свободен театър. Тазгодишната тема  – “Директно включване”, обединява наблюденията и страховете ни от пряката връзка между човешките действия и тяхното отразяване. Надяваме се с вашите предложения да открием по-добър прочит на това взаимодействие.

 

Право да кандидатстват имате сценични и изпълнителски произведения във всички жанрове – театър, танц, пърформанс, куклено изкуство, цирк, интерактивни произведения, перформативни инсталации и акции (както и всичко друго), създадени и представени пред публика между 1.1.2021 и 30.7.2022. Задължително е произведението да е било представено публично в този период в България или чужбина. Можете да кандидатствате като попълните този формуляр до 5.8

 

Тазгодишното издание има за цел да представи българската селекция както пред софийската публика, така и пред специално подбрани гости – селекционери, програматори и продуценти  от всички краища на Европа. Те ще гостуват за първото издание на “Международен кураторски форум” в рамките на АСТ фестивал, който цели да подеме устойчиво линията на представяне на български артисти в международен контекст и да подпомогне тяхната мобилност, творчески и административен обмен. 

 

В рамките на фестивала ще бъде представен и форматът SHOW&TELL, в който всички желаещи ще могат да представят свои работи в процес, идеи и концепции, да потърсят партньорства, обратна връзка и подкрепа. В SHOW&TELL ще могат да се включат всички артисти, независимо дали кандидатстват за участие във фестивала или не. Повече подробности ще разкрием през месец август. 

Кандидатствай.

За въпроси, не се колебайте да ни пишете на act@actassociation.eu

Очакваме ви!