Въведение в работен процес за предстояща ко-продукция на танцово представление “In C”.

Ко-продукцията ще е на РКИ Топлоцентрала и Саша Валц & Гости (Германия)

За този уъркшоп
За специално селектирана група от 12 професионални български танцьори артистът Орландо Родригес от компанията Саша Валц и Гости ще проведе въвеждащ концептуален уъркшоп с фокус върху композицията на представлението „In C“. Това ще е първият етап в процеса на подготовка на представлението.

Вторият етап (януари– март 2022 г) е индивидуална работа на всеки танцьор посредством видео записи в продължение на 2-3 седмици.

Третият, последен, етап (март- април 2022) преди премиерата на представлението е интензивен 10 – 14 дневен уъркшоп с танцьор от трупата на Саша Валц в София.

 

За Орландо Родригес
Орландо Родригес е роден през 1974 г. в Каракас, Венецуела. Прави първите си стъпки едновременно в театъра и в танца. През 2002-ра завършва Университета по изкуства в Каракас. Между 2004 и 2007 е стипендиант в Университета за изкуства Folkwang в Есен, Германия.

Понастоящем е изпълнител и хореограф на свободна практика в Европа, работи в Берлин и си сътрудничи с MOUVOIR/Стефани Триеш (Германия), Давид Кампланти (Италия/Германия), Cie. Morphose / Сорая Томас (Франция), Винсент Бозек (Франция/Германия), Вероника Сантяго (Венецуела/САЩ) и Сергио Матис (Румания/Германия). От 2009 г. има различни ангажименти със Саша Валц и Гости в Берлин, като изпълнява и сътрудничи в много проекти по целия свят: „Impromptus“, „Continu“, „Métamorphoses“, „Matsukaze“, „MusicTANZ – Carmen“, „Sacre“, „Tannhäuser“, „Orfeo“ и „Roméo et Juilette“, както и в проектите „Dialogue“ на Саша Валц.

Най-скорошното му партньорство със Саша Валц е в създаването на „In C“. Воден от любопитство и интерес да споделя и предава различни движенчески практики, започва да преподава майсторски класове и ателиета в Германия, Франция, Венецуела, Литва, Мадагаскар и др. Интересът му към развитие го води до участия в различни уъркшопи и развива на професионалния му опит в Европа. Обича да предизвиква сътрудниците си в намирането на конкретни начини за справяне с емоциите, езика на тялото и контакта с публиката, като се съобразява с пулса на времето.

Компанията Саша Валц & Гости е основана от Саша Валц и Йохен Зандиг в Берлин през 1993. До днешна дата повече от 300 творци и ансамбли в различни дисциплини от 30 страни са участвали като „Гости“ в над 80 продукции, „Диалози“ и филми. Саша Валц и Гости работи като международна и постоянно развиваща се мрежа от гост-партньори в продукции и представления. Компанията е допринесла за учредяването на иновативни пространства за артистичен диалог като Sophiensaele (1996) и radialsystem, Space for Arts & Ideas (2006). През 2013 компанията е обявена за Европейски културен посланик от ЕС, а през 2014 Фонда за изпълнителски изкуства връчват на Саша Валц и Гости почетната награда „george tabori“.

Освен берлинските постановки, националните и международните гостувания и непрекъснатата работа по репертоара, компанията Саша Валц и Гости се ангажира все повече с образователни и социални проекти. През 2007 г. е създадена детската танцова компания („Kindertanzcompany“), а от 2016 г. интердисциплинарната и отворена платформа за обмен „ZUHÖREN“ служи като „трето пространство за изкуство и политика“. Наред с тези инициативи компанията продължава да предлага разнообразни предложения в областта на трансфера на знания.

 

Място: Топлоцентрала, зала 1
Дата: 25.11.2021
Продължителност: 10:00 – 14:00
Брой участници: 12
Участници: танцьори

Работен език: английски

Форма за регистрация. 

Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Гьоте-институт България.