Съвременен танц, репертоар и импровизация

уъркшоп за съвременен танц
Мириам Енгел (Израел)

За този уъркшоп
Уъркшопът предлага надникване в творческия процес на Анджела Денс Къмпани, като ще се работи със специфичния движенчески език и начин на работа на Мириам Енгел. Уъркшопът набляга върху препятствията пред съвременния танцьор, който търси личен израз в готова хореография, и който се интересува от физическа и ментална виртуозност в своето изпълнение. Използвайки комплексен и освежаващ подход и изследвайки границите между различни техники в съвременния танц, това енергично преживяване предлага практически инструменти за силни и креативни изпълнители, наблягайки върху разгръщането на физическия потенциал, движението в пространството и връзката между ум и тяло.

Участници: танцьори, ученици и студенти по танц, физически изпълнители и хора, които имат достатъчен опит с танцови и движенчески практики и, най-вече, страст да изследват, да се предизвикват и да се движат!

За Мириам Енгел
Израелската хореографка Мириам Енгел е внучката на пионерката в танцовото изкуство Дора Мушанова, авангардна танцова иноваторка в Германия и България. Oткакто на 20 ѝ връчват Sharett, наградата за професионални танцьори на Американско-израелската фондация, Мириам работи в множество танцови компании и проекти в Израел и Европа, натрупвайки опит както като силен водещ танцьор, така и като креативен творчески сътрудник.

Мириам Енгел хореографира танцови проекти от 2008 насам, а през 2011 основава Angela Dance Co. Jerusalem, професионална танцова компания, която изпълнява и обикаля по турнета в Израел и по целия свят, и Неправителствената организация Dance Space Jerusalem, културна и образователна организация, която поддържа професионални програми и проекти, свързани с танц, пърформанс арт, с тялото и с общността. Тя е артистичен директор и куратор на фестивала Mazya Dance в Йерусалим, както и хореограф и водеща актриса в Mikro Theater Company.

Къде: Национален студентски дом
Дата: 10-11.11.2021
Продължителност: 09:00 – 13:00 ч
Брой участници: до 30
Билети: 40 лв

Работен език: английски

Форма за регистрация

Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Израелско посолство София.