Телепорт

Интердисциплинарен проект
копродукция между Studio Phormatik и Derida Dance Center (България)

ТЕЛЕПОРТ е пърформанс, резултат от взаимодействието на танц и технологии, чието действие паралелно пренася зрителя от сценичната среда към дигиталното пространство и обратното.
Пърформансът фокусира вниманието върху прехода към „новия свят“ и задава въпроси свързани с това доколко истинно е свързването чрез съзнание в отсъствието на материя. Изследвайки два паралелни свята през невидимото, проектът търси кое е изначално, материя или съзнание?
При разглеждане на информация за система от пренос на квантови частици, които винаги са в различно състояние, физическото движение развива комуникация между фотони и код, като интегрира допълнителна стойност в дигиталната среда.

Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България, основан през 2010 г. и функциониращ посредством две организации – Фондация “Арт Линк” и Дерида Денс ЕООД.
Основните направления, в които работи центърът са: независими
танцови продукции, обучителна и тренинг програма за Съвременен танц и Класически балет, международни партньорства, резидентска програма, презентационна и кураторска дейност.

През 2018 година артистичния директор и съ-основател на Derida Dance Center – Живко Желязков е избран в класацията на най-добрите 20 хореографи в Европа на платформа Aerowaves между общо 637 кандидати от Европа. На 27-ми май 2020 г. организацията стана официален член на European Dancehouse Network (EDN).

Идея: Владислав Илиев, Живко Желязков
Хореограф: Живко Желязков
Танц: Вяра Болградова
Музика: Иван Шопов
Визуална среда и лайв стрийминг: studio Phormatik.
Notch дизайнер: Михаил Илиев
3D среда: Матьо Дервенков, Михаил Илиев
Осветление и мапинг: Владислав Илиев
Проектен асистент: Изабел Миткова
Фотограф: Марин Кафеджийски
Продуцент: Атанас Маев

Къде: Сцена Дерида
Кога: 20.11.2021, 19:30
Продължителност: 35 мин
Билети: 15 лв. / 12 лв. с намаление

Проектът „Телепорт“ е копродукция между Studio Phormatik и Derida Dance Center и се финансира от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София. Проектът е финансово подкрепен и от Министерство на Културата.