Преди края…(на света)

Танцово представление
Брейн Стор Проджект (България)

– Започнаха ли птиците да падат от небето?
– Не, но скоро.

Най-новото представление на Ива Свещарова и Вили Прагер и тяхно сценично „откровение“ за апокалипсиса.

„Преди края … (на света)“ изследва апокалиптичната култура от различни гледни точки. В нея въпросът ще има ли край на света, вече е станал излишен, защото с пандемията сме заживели самия край на времената. В глобалната пандемия. В климатичния апокалипсис. В последните поколения на сегашната цивилизация. Утопистите вярват в това, че всичко може да продължи както преди. Сривът е хоризонтът на нашето поколение. Но колапсът не е края – това е началото на нашето различно бъдеще. Можем ли да преоткрием нови начини на живот и да бъдем внимателни към себе си и към другите?

„Понякога сме чудовища с много странни крайници, друг път, облечени празнично, крещим с тишината и пълним небето с балони. Във всеки случай присъединете се към нас в този странен празник! Доверете ни се, бъдещето (все някога) ще свърши!“

Фондация „Брейн Стор Проджект“ е основана през 2005г. от група артисти, работещи в областта на съвременните изкуства. „Брейн Стор Проджект” има дългогодишен опит в реализирането и създаването на артистични и образователни проекти като: Мобилни студия, София 2004, „Номадска танцова академия” в София 2009/ 2010/ 2011, Go out and dance! – София 2009/ 2010, както e и продуцент и копродуцент на редица представления с българско и международно участие.

Концепция и реализация: Ива Свещарова и Вили Прагер
Драматург: Ивана Ивкович
Музика: Емилиян Гацов – Елби
Осветление и консултант сценична среда: Ралица Тонева
Изпълнение: Мирослава Захова, Нейтън Купър, Ива Свещарова и Вили Прагер
Комуникации: Културна фондация А25

Къде: ДНК
Кога: 17.11.2021/19:00 ч
Продължителност: 75 мин
Билети: 12 лв. / 8 лв. с намаление

Продукция на Брейн Стор Проджект в партньорство с ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, и в рамките на Critical Movement Residency на проекта (NON)ALIGNED MOVEMENTS Strengthening contemporary dance in Western Balkans / NAM на Балканската танцова мрежа Nomad Dance Academy, съфинансиран от Европейския съюз.