Планината

Пърформанс
Компания Сеньор Серано (Испания)

Планината обединява първата експедиция до Еверест, чийто успех още не е сигурен и до днес; Орсън Уелс, всяващ паника с радио предаването „Войната на световете“; бадминтон играчи, играещи бейзбол; уебсайт с фалшиви новини; дрон, който разпитва публиката; много сняг; подвижни екрани; фрагментирани образи и Владимир Путин, доволно дискутиращ темите за истината и доверието.

В историята на идеите има един широко разпространен образ: катеренето на планина, преминаването на всички трудности, за да се достигне върха ѝ, а с пристигането – способността да се види света „такъв, какъвто е“. Да се види истината, а не само сенки и отражения. Наистина прекрасен образ. Но наистина ли е така? Често, гледайки от върха, не можеш да видиш нищо долу освен облаци и мъгла, покриваща всичко, или пейзаж, променящ се в зависимост от времето на деня и метеорологичните условия. Тогава какъв е светът наистина?

Agrupación Señor Serrano е театрална компания от Барселона, която създава авторски продукции за несъответствията в човешкото преживяване днес. Представленията на Сеньор Серано комбинират видео на живо, макети, текст, пърформанс, звук и обекти. Компанията представя своите продукции на международната сцена.
В момента основните членове на компанията са Àlex Serrano (Президент на Републиката), Pau Palacios (Министър-председател) и Barbara Bloin (Министър служители). Освен тях за всяка продукция компанията разчита на жизненоважна съвместна работа с интердисциплинарен, променящ се творчески отбор.

Автори: Agrupación Señor Serrano
Драматургия и режисура: Алекс Серано, Пау Паласиос, Феран Дордал
Изпълнение: Анна Перес Моя, Алекс Серано, Пау Паласиос, Давид Мунис
Глас: Амелиа Ларкинс
Музика: Нико Роиг
Видео програмиране: Давид Мунис
Видеообработка: Хорди Солер Кинтана
Сценография: Лола Белес, Алекс Серано
Асистент сценография: Мариона Сигнес
Костюми: Лола Белес
Светлини: Cube.bz
Дигитална маска: Роман Торе
Директор продукция: Барбара Блоин
Продуцент: Паула Саенс де Витери
Технически директор: Давид Мунис
Мениджмънт: Art Republic

Къде: Топлоцентрала, зала 1
Кога: 01.12.2021 / 19:30
Продължителност: 70 мин
Билети: 15 лв. / 10 лв. с намаление

Събитието се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес.