Партитурата

Танцово-визуален пърформанс
Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия)

Танцът среща визуалните изкуства в Партитурата. Минималистичните черно-бели рисунки от Алдо Джаноти създават хореографска партитура и ръководят движението. Карин Пауър изгражда творческо и социално поле за експеримент между визуално изкуство и хореография заедно с танцьорите Лау Лукарила и Арту Палмио.

Творците използват партитурата, за да вкарат публиката в процесуално ориентирано преживяване, задавайки въпроси за това какво движи обществото и как биха могли да изглеждат социалните връзки, солидарността и алтернативните начини на среща в това многопластово преплитане на визуални и въплътени концепции, звуци и линии, въображение и реалност, пространство и всички, присъстващи в него.

Карин Пауър е австрийска хореографка и пърформанс артист. След образованието ѝ в ArtEZ Institute в Арнем, Нидерландия, тя работи съвместно с хореографи, филмови режисьори и визуални артисти, сред които Liquid Loft/Chris Haring, Davis Freeman, Mike O’Connor и Maureen Kaegi. От 2015 насам работи активно с австрийската компания Liquid Loft. Представленията ѝ са показвани на ImPulsTanz, Tanzquartier Wien, Donaufestival, Salzburger Tanztage и Paintbrush Factory в Клуж.

Италианският визуален артист Алдо Джаноти живее и работи във Виена от 2000 г. Рисуването играе ключова роля в неговата творческа практика, като той го използва, за да предаде социално-политически концепции. В своите предимно сайт-спесифик работи той обича да прилага множество различни форми на изразяване като рисуване, фотография, видео, инсталация и скулптура. Алдо Джаноти е работил съвместно с Albertina and mumok във Vienna, Kunsthaus Graz и MAMbo Museum в Болония, Италия.

Концепция и хореография: Алдо Джаноти и Карин Пауър
Визуална концепция: Алдо Джаноти
Развитие и изпълнение: Лау Лукариа, Арту Палмио, Карин Пауър
Звук: Андреас Бергер
Обработка: Виктор Шайдер
Светлини: Света Швин

Къде: зала Ефе, хотел Маринела
Кога: 19.11.2021/ 19:30
Продължителност: 60 мин
Билети: 15 лв. / 10 лв. с намаление

„Партитурата“ се осъществява с подкрепата на ДОТА Австрия и Австрийско посолство София, и с домакинството на зала „Ефе“.