Машините са кучки

Театрален спектакъл
“36 маймуни” (България)

Случвало ли ви се е да спорите с GPS-а? А да проклинате колата си или да обвинявате телефона си, че нe ви разбира? Какво точно очакваме от техниката, какво мислят машините за нас? Можем ли да създадем съвършена машина, ако самите ние сме несъвършени и колко валидни са днес трите закона на роботиката на Айзък Азимов? Тези въпроси си поставя „Машините са кучки“ – най-новият спектакъл на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, по идея на Иво Стаменов ОттО.

Пиесата ни запознава с Герда, която точно днес е решила да поеме на път, да остави всичко, да се опита да стигне там, където мечтае. Единствените ѝ партньори в това пътешествие са машините, в чиито добри намерения и способност за емпатия човечеството отдавна се съмнява.
Здрава Каменова и Александър Митрев превеждат публиката през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от живота на Герда, в които основна роля играят един GPS, един телефон и една кола.

“36 маймуни” е неправителствена организация (сдружение в обществена полза), основана в София, България през 2007. Мисията на “36 маймуни” е да подпомага развитието на разнообразно и стойностно съвременно изкуство и култура. Дългосрочната стратегия на организацията е изградена върху идеята за разширяване и разнообразяване на неинституционализираната и неформална среда за правене на изкуство в България и света. Вярваме, че това демократизира и оживява културния живот.

Текст: Гергана Димитрова и Здрава Каменова
по идея на Иво Стаменов ОттО
Режисьор: Гергана Димитрова
Участват: Здрава Каменова и Александър Митрев
Сценография и видео на живо: Никола Налбантов
Музика: Павел Терзийски
Звукоинженер:
Иво Стаменов ОттО
Асистент-режисьор:
Стефани Стефанова
Плакат:
Елена Шопова

Къде: Сити Марк Арт Център
Кога: 3.12.2021 / 19:30 ч.
Продължителност: 90 мин
Билети: 25/18/15/12 лв.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“. Партньор на проекта са Сити Марк Арт Център.