Активно вещество

Интердисциплинарен пърформанс
Форсмажор Студио и Диа Мантова (България)

Вихра Вангелова е художник, родена в София, обича орхидеи и има диагноза шизофрения, и обича орхидеи. Нейното състояние не е опасно, нито заразно. Вихра ще ни преведе през своя много щастлив път, изпълнен с подкрепа, разбиране, любов и творчески успехи. Отстрани звучи толкова хубаво…

„Нося червено червило и фон дьо тен „Шанел“. Имам средно къса русолява коса. Понякога нося изкуствени мигли, а понякога с месеци не се къпя, но и тогава не изглеждам разчорлена. Приятели ми искат модни съвети! Правила съм дрехи – не професионално, но съм правила и то много добри. Имам склонност да изглеждам адски добре, дори когато съм гнила отвътре.”
-Из „Активно вещество”

“Не е възможно да говорим сериозно за шизофренията с конвенционалния език на театъра. Искаме да мобилизираме всички сетива на публиката. Стремим се не да обясним проблема, а да го представим в неочаквана, непозната и изненадваща светлина.”
-Стефан Прохоров, режисьор

Диа Мантова е актриса и визуален артист. Работи във всички направления на изпълнителските изкуства, както на свободната, така и на институционалната сцена. През 2019 представя първата си самостоятелна изложба – “Право на АЗ”, а през 2021 “KLOZAPIN” в рамките на проекта “Активно вещество”.

“Форсмажор студио” (Кети Маринова и Стефан Прохоров) е творчески колектив, работещ на границата между различни направления в изпълнителските и визуалните изкуства. Работата им включва както театрални проекти, така и фалшиви политически кампании (“Аз за Вас”), улични акции (“Винаги някой”), перформативни инсталации (“Целият смисъл на живота”).

Автор: Диа Мантова
Режисьор: Стефан Прохоров
Сценография и видео: Кети Маринова
Музика: Емилиян Гацов – Елби
Изпълнител: Диа Мантова

Къде: Сцена Дерида
Кога: 18.11.2021/ 19:30 ч
Продължителност: 60 мин
Билети: 12 лв. / 10 лв. с намаление