Отворена покана за участие в българската програма на АСТ Фестивал за свободен театър

Свободният театър няма какво да губи освен своите окови. Tой остава възможен благодарение на инициативата и самоотвержеността на хората, които го създават. Tемата на XI АСТ Фестивал за свободен театър е “Вътрешно горене / Burn-in”.

В тази безпрецедентна година нашата общност се консолидира както никога преди. АСТ не застава зад ничие лоби или интерес, освен това на свободните артисти. Затова тазгодишният XI АСТ Фестивал на свободния театър ще бъде в ръцете на самите участници.

Тази година няма жури.

Тази година няма комисия.

Тази година вие ще бъдете селекционери на българските участници в АСТ фестивал за свободен театър.

КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА

За втори път в историята на фестивала, кандидатите за участие в АСТ – фестивал за свободен театър ще изберат участниците в него. Свободната сцена сама ще определи кой и как ще представи своята работа на XI издание на фестивала.

РЕГЛАМЕНТ

Могат да кандидатстват проекти в областта на изпълнителските изкуства (театър, танц, пърформанс, интердисциплинарни проекти, видео танц и др.), които са имали официална премиера след 01.01.2020 и преди 01.07.2021

Кандидатурите могат да бъдат подавани както от физически, така и от юридически лица. Всеки кандидат ще има един глас в процеса на оценяване.

За да подадете своята кандидатура, моля попълнете следния формуляр.

Когато приключи процесът по подаване на кандидатури, всички кандидатствали ще могат да се запознаят с останалите предложени проекти и да гласувате с формуляр, който ще бъде достъпен до всички кандидати след крайния срок на отворената покана.

Гласуването ще бъде анонимно и в рамките на следните критерии: концепция, реализация, иновативност, актуалност.

Допълнителни точки ще могат да получават проекти, прилагащи или включващи в своята реализация устойчиви икономически и екологични практики, както и проекти с високо ниво на достъпност за хора със специални потребности (проекти с осигурени субтитри или аудио-дублаж, проекти включващи публики с редуциран достъп до култура и т.н.)

За да може да бъде осъществен и безопасен от епидемична гледна точка обмен на мнения, както и отворен дебат относно актуалното състояние на свободната сцена, ще бъдат организирани две онлайн-дискусии. Всички кандидати ще получат линк за участие в тези срещи.

РЕЗУЛТАТИ

Резултатите от гласуването ще бъдат публично обявени след като всички упражнят правото и задължението си да гласуват през месец август. В случай на оттеглена кандидатура, автоматично тя ще бъде заместена от следващия в класирането кандидат.

Очакваме вашите предложения до 20.07.2021.

Кандидатствайте оттук.

 

АСТ Фестивал за свободен театър се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Столична община.