Plonter / Възел от възли

танцов соло пърформанс

Танц и хореография: Михал Муалем

Фотограф: Умберто Долчини

 

Това соло е създавано в продължение на дълъг период от време, преминавайки през различни фази. Занимава се с чувства на загуба, с чувството да забоксуваш на едно място в живота или в омагьосан кръг, който носим със себе си дори когато наглед продължаваме по своя „път“. От друга страна изследва красотата на живота и крехкостта на момента, в който живеем, който преминава толкова бързо, че не можем да го хванем, трябва да го пуснем и да продължим към следващия миг като дете, което преминава от плач към смях за милисекунда.

Всички тези интимни „мигове“ съдържат в себе си страхове и гняв, нашата страст и дълбока любов, крехкостта ни и огромните потоци от сила, които дори не подозираме, че носим в себе си…

Всички тези мигове вече са част от нас, крият се надълбоко в най-тайните места и не винаги се появяват, когато ги очакваме…

 

Ко-продукция:

Mualem/de Filippis dance Projects

Naturalis Labor

Hangartfest Pesaro

 

За Михал Муалем

Михал Муалем е родена в Израел през 1974. Започва да тренира гимнастика от 6 до 8-годишна, после превключва към танцово обучение. Учи балет, съвременен танц, композиция и импровизация.

Като танцьорка: В Израел между 1994 и 2001 работи с няколко компании и хореографи като Liat Dror&Nir Ben Gal company и Noa Dar dance group. През 2001 започва колаборацията ѝ със Sasha Waltz&Guests в Берлин като танцьорка в хореографиите noBody, Körper, Insideout, Impromptus, etc. Танцува също и в изпълнения от поредиците Диалози и Импровизации на Саша Валц. По-късно е асистентка и ръководителка репетиции в процеса на noBody, Women и Impromptus.

Като преподавателка: От 1995 насам преподава съвременен танц в Израел, като през 2006 продължава интернационално с контакт и импровизация, както и с репертоар от компанията на Саша Валц.

Като хореографка: През 2005 създава собствени хореографии със своя партньор в живота и в работата Джаналберто де Филипис. Заедно създават: In Between (2005), Here and Not for Curtain up FestivalIsrael (2006), Silenzio Cucito, Piccola Piccola for Zirat Machol Jerusalem (2007), и т.н. През 2017 дебютира техният целовечерен дует ‘First and Last’, а през 2016/17 колаборират с хореографа Клаудия Катарци за първата им работа заедно, ‘a set of timings’, представено на многобройни фестивали. Сред най-скорошните им работи са: “Sovrapposti” и “Wish” (2018/19) за Almadanza Academy в Болония, ‘Be/4/Me’ (2019) за експерименталния фестивал ‘All’improvviso’ в Болония и ‘In-Met’ за асоциацията Oltredanza. Проектите на Муалем/деФилипис са изпълнявани на множество места по света и фестивали като Aerowaves – Лондон, Festival Della cité – Lausanne, Tanec Praha – Прага, и много други. Хореографиите им са наградени в Хановер и на фестивала Oriente Occidente в Италия.

 

Участието на Михал Муалем на АСТ Фест 2020 се реализира с финансовата подкрепа на Гьоте-институт България.

 

Къде: ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

Кога: 16 октомври 2020 (петък), 19:30

Времетраене: 20 мин

Билети: 10 лв