Труд и естетика! Естетика и труд!

(напълно) безцелна среща

модератор: Ида Даниел

Три часа, посветени на обмяна на опит и фантазии между работещи артисти и естетически дейци. Срещата е отворена също така за неработещи артисти и неестетически дейци. Събираме се, за да дадем пространство на въпроси като: „Как влияят на естетическите ни решения условията, в които работим? Какви условия на работа си осигуряваме, когато следваме естетическите си избори? До каква степен трудът и естетиката се конкурират помежду си и има ли шанс да влязат в отношения на взаимно измисляне?”.

За тези три часа Ида Даниел предлага няколко метода на мислене в крачка, които освен да фокусират разговора, ще подкрепят практикуването на доверие, съмнение, загриженост, любопитство и други страсти.

Защо смятаме, че сега им е времето на едни такива три часа? Защото отдавна не сме се събрали заедно. Защото условията ни на работа никога не са били идеални, а сега са още по-непредвидими. Защото вярваме, че сме си интересни.

 

Ида Даниел (София, България/ Гийсен, Германия) работи в областта на съвременните пърформанс и танц с фокус стратегии на въображаемото и театралната ситуация като място за случка. Основателка на Сдружение за съвременно изкуство в условия на високо напрежение „Нейно Величество Тенджерата под Налягане” (2011) и част от групата основатели на АСТ – Асоциация за Свободен Театър (2008).

 

Къде: НСД (Национален студентски дом), зала 304

Кога: 21 октомври 2020 (сряда), 14:00-17:00

Брой участници: 30

Вход с покани и предварително записване