Концерт на Иво Димчев

Иво Димчев (1976) е български хореограф, визуален артист, певец и текстописец. Работата му е дръзка и шарена смес от пърформанс, танц, театър, музика, рисуване и фотография. Димчев е автор на повече от 30 пърформанса. Печелил е многобройни международни награди за танц и театър и е представял работите си из Европа, Южна и Северна Америка.

Освен творческата си работа, Иво Димчев дава и мастър класове в Националната театрална академия (Будапещ), Кралския танцов консерваториум в Белгия (Антверп), Академията за изкуства (Берн), DanceWeb (Виена) и т.н.

Той е основател и директор на фондация Хюмартс в България и всяка година организира национален конкурс за съвременна хореография. През 2009 отваря пространство за пърформанс в Брюксел, Volksroom, което ежеседмично представя международни млади творци. Освен това открива ново свое пространство в София през 2014 (MOZEI), независимо пространство, съсредоточено върху съвременно изкуство и музика.

Издадени са също книги с работите му. Сред тях са „Сценични работи 2002-2016“, които показват снимки и драматургични текстове от негови представления, и „Лирика и педератуси“ (2017) със 150 поеми и кратки разкази на български. През 2017 Иво Димчев издава 2 музикални албума с авторска музика – “Songs from my shows- Live” и “SCULPTURES”. И двата албума са достъпни на Itunes, Music play, Spotify и други музикални платформи.

Къде: НСД (Национален студентски дом), Камерна зала

Кога: 19 октомври (понеделник), 21:30

Билети: 20 лв (17 лв при предварително закупуване онлайн)