A Better Life

представление

Германия/България

 

Концепция, реализация, изпълнение: Ива Свещарова, Вили Прагер, Мартин Щиферман

Концепция, текст и драматургия: Натали Бауди

Музика: Емилиян Гацов – Елби

Консултант костюми: Нели Митева

Осветление: Ралица Тонева

Мениджър продукция: Хелена Цифлидис

Графичен дизайн: Георги Флоров

 

В българо-немската копродукция A BETTER LIFE тримата автори и изпълнители Ива Свещарова, Вили Прагер и Мартин Щиферман, питат какъв може да бъде по-добрият живот, какво би трябвало да направим, за да го постигнем, и изследват темата за постоянната мобилност и непостоянството.

 Ако искате по-добър живот, трябва да живеете по-добър живот.

A BETTER LIFE е създаден на база на съвместния изследователски проект LUXUS-WEG, между MS Schrittmacher от Берлин и АСТ фестивал за свободен театър, София. Осъществен е с подкрепата на програма „Change of Scene“ на Фондация Робърт Бош.

Изледването се фокусира върху историите на възрастни немски граждани, живеещи в бедност, които се преместват в България, и млади българи, установили се в Германия, за да работят в областта на медицината и социалните услуги. Изследването повдига въпроси относно мотивацията, развитието и значението на тези движения и потоци от хора. Какво би жертвал в името на по-добър жизнен стандарт? Какво изобщо означава днес по-добрият живот? Готови ли сме да изтъргуваме социалния си капитал в името на материалния?

A BETTER LIFE е посветен на вечната мечта за по-добър живот. Той е пърформанс за възможностите, страховете, желанията и бляновете за свобода и общество, в което всичко е постоянно вдвижение.

 

Къде: ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс

Кога: 19 октомври 2020 (понеделник), 19:00

Времетраене: 60 мин.

Билети: 15 лв

 

Продукция на Брейн Стор Проджект и MS Schrittmacher

Комуникации, България: Ина Дублекова и Кремена Христова (Културна фондация А25)

С подкрепата на програма „Change of Scene“ на Фондация Робърт Бош и на Министерство на културата на България

Копродукция: ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, АСТ фестивал за свободен театър

Специални благодарности на Катрин Хрусанова и Крис Йовчев за тяхната работа и подкрепа за изследователския проект LUXUS-WEG

Блгодарности на: Петра Краленберг, Анета Брич, Ирина Лазарова, Марина Менчева, Анна Лекс, както и Улрих Щиферман, Лидия О’Калахан, Марк Пекмезиан и Bulgarien – Franz