7 обещания

пърформанс

САЩ/Белгия/Великобритания

 

Режисьор: Дейвис Фрийман

Изпълнители: Дейвис Фрийман и Джери Килик

Видеографика: Сам Вановершелде

 

В 7 обещания двама екопроповедници (Дейвис Фрийман и Джери Килик) призовават публиката да превърнат думите си в действия. Знаем, че неминуемо стоим пред екологично бедствие, но въпросът е: защо стоим със скръстени ръце? 7 обещания разглежда тези проблеми с чувство за спешност и хумор. Това високо приспособимо шоу досега е играно на улицата, пред дипломати и посланици и в контекста на многобройни екологични конференции. Моля, присъединете се към нас за една вечер, в която действително променяме света – а и какво по-голямо вдъхновение за това от безплатен алкохол?

 

Дейвис Фрийман е американски артист, който живее в Брюксел. Занимава се със съвременен театър и танц, фото/видео инсталации и кураторски проекти. Работата му определят като хитро-заобиколен политически или документален театър и често се бори за една по-екологична планета. В момента обикаля света с най-новите си представления Do my Mouth, Karaoke (ART), 7 Promises и What you need to know, с което печели втората награда в състезанието Danse Elargie в Theatre de la Ville. Паралелно със собствената си работа Дейвис работи като пърформанс артист с Forced Entertainment, Stephan Pucher и Superamas. Преподава “Не-актьорско актьорско майсторство за изпълнители“.

 

Random Scream

Той създава компанията Random Scream през 1999, чиято цел е да разкрие еклектичните елементи на ежедневната култура, като предлага посоки за танц, театър и визуални изкуства. Проектът цели да привлече внимание към това, което вече е там, фокусирайки върху личните ни взаимоотношения и върху това, как чрез изборите си пряко повлияваме един друг и обществото, в което живеем.

Продукция: Bains Connective & Random Scream

 

Къде: НСД (Национален студентски дом), Камерна зала

Кога: 17 октомври 2020 (събота), 20:00

Билети: Вход свободен. Залата е с ограничен капацитет.