ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ
ИЗРАЕЛ АЛОНИ УЪРКШОП

Къде: ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс
Кога: 21 – 21 октомври 2020 (вторник – сряда), 10:00 – 14:00 ч.
Срок за кандидатстване: 1 октомври 2020
Работен език: английски
Такса за участие: 30 лв за двата дни

За да кандидатствате, попълнете този формуляр. (Във формата се изисква прикачване на CV)

За уъркшопа

Уъркшопите с Израел Алони са водени от комплексната многоизмерност както на преживяването, така и на отговорността на съвременния танцьор и изпълнител. Те включват движенческо проучване и изследване, които разширяват диапазона от възможности и потенциал на тялото чрез осъществяване на достъп до пълния капацитет на ума, включително до състоянието на сън и фантазия. Работата на Алони адресира също така инициативността и авторството на танцьора в контекста на представлението. По време на уъркшопа Алони споделя инструменти и препратки към своята практика.

За Израел Алони

Израел Алони е независим хореограф, преподавател, изпълнител, автор на текстове и провокатор. Тяхната хореографска работа е показвана на различни места по света. Алони последователно развива силен творчески глас, който прекрачва граници и истински завладява публиката.

Работата на Алони често адресира социално-политически теми и майсторски разговаря с публичния дискурс, като примери за това са HERE THERE YET NOWHERE от международната копродукция GODLIKE (2016), където Алони поставя под въпрос влиянието на фанатизма върху здравия разум; #GHETTO (2017), където адресира разсейващия ефект на поставянето на етикети върху съчувствието и солидарността; и My Body My Nation (2019), където Алони опитва да декоронизира собственото си небяло, небинарно и неконформно тяло от концепции, философии и модели на поведение, които са му били наложени.

Алони силно вярва в съвместната творческа работа и в използването на определена методология едновременно като средство за стимулиране на процеса и като необходимост за подобряването на сегашните практики. Според Алони изкуството е катализатор на социални и културни наративи и ценен апарат, който може да служи за развитието на нашите общества.

В творческата си практика и в начина, по който инициира и управлява международни проекти, Алони умишлено насърчава демократични, хоризонтални и равнопоставящи практики, за разлика от настоящите режими и управления, които заплашват свободата и сигурността ни.

Като изпълнител от вече почти 20 години, Алони е създал и участвал в огромен репертоар от международно признати артисти като Саша Валц, Mats Ek, Wim Vadekaybus, Club Guy And Roni и др.

Алони е артистичен директор и съосновател на ilDance, независима организация за съвременен танц от Гьотеборг. Повече тук – http://www.ildance.se.

АСТ Фестивал 2020 представя на 21 октомври 2020 (сряда) от 19:00 ч. пърформанса на Израел Алони My Body My Nation.

„My Body My Nation“ Israel Aloni © Megan van De