РАБОТИЛНИЦА С ВАСИЛКА ШИШКОВА И НЕЛИ СТОЕВА

20.10.2019 (неделя)
11:00-13:00
Къща-музей “Андрей Николов” към Националната Галерия
(ул. “Любен Каравелов” 15)

Вход свободен, с предварителна регистрация на registration@actassociation.eu. Работилницата е на български език, с възможност за превод.
Краен срок за записване 18.10.2019

Работилницата дава практически съвети на професионалистите от изпълнителските изкуства как – и защо! – да провеждат анкети сред публиките си, фокус групи, обсъждания и срещи. Ще научите какви са основните изследователски инструменти, за какво и как се прилагат, как да ги бюджетирате и най-важното – как да използвате оптимално събраните данни, за да сте по-успешни при кандидатстване по проекти.

За лекторите: д-р Нели Стоева е преподавател в катедра История и теория на културата на Софийски университет и магистърска програма “Мениджмънт на сценичните изкуства и индустрии” на НАТФИЗ “Кр.Сарафов”, дългогодишен изследовател на културните политики и на изпълнителската сцена в страната, оценител на проектни предложения, автор на културни политики и стратегии за развитие на културата и изкуството.

Василка Шишкова е независим изследовател и оценител на въздействието на културни и артистични проекти в България, Великобритания, Ирландия, Испания, Дания. Автор на IETM, завеждащ Публикации и изследвания на организацията.

Проведеното “Изследване на публиките на АСТ Фест 2018”, финансирано от НФК (Национален фонд “Култура”), ще послужи за илюстративен пример, а в сесията за въпроси и отговори ще може да зададете своите въпроси.