20.10.2019 (неделя)
18:00
Театър Азарян Бекстейдж
пл. „България“ 1 (срещу фонтаните в подлеза на НДК)

Антиутопична хорър приказка
105 мин.
На български език с английски субтитри

Планетата земя. Европа. Полша. Годината без значение. Едно изоставено дете сънува, че е принц. Един принц сънува, че е изоставено дете.

“Животът е сън” е мрачна приказка, която противопоставя безгрижието на детските игри на политическите игри и манипулации. В една мутирала, радиоактивна реалност се ражда едно същество и бива изоставено само но какво е то затворник, принц? Как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

Представлението е един от двата дебюта, включени в програмата на АСТ Фестивал 2019. Театър „ЗОНГ“ се ражда през 2017 г. като колаборация на Боян Арсов (актьор) и Дина Маркова (режисьор). Името на сдружението е вдъхновено от театъра на Брехт, в който „зонговете” са песни с обществено значими послания. Театър „ЗОНГ“ определя като своя мисия създаването на духовно пространство за социално-ангажиран театър с фокус върху важни за съвременния човек теми и проблеми и провокиращо активното включване на младите артисти и публики.

Награда “Икар” 2019 в категория “Дебют” (Дина Маркова)

Награда “Икар” 2019 в категория “Главна мъжка роля” (Боян Арсов)

Адаптация и режисура: Дина Маркова
Превод: Стоян Бакърджиев
Визуална среда и костюми: Боян Арсов
Хореография и пластика: Боян Арсов
Фотограф: Йордан Ръсин
Участват: Боян Арсов, Вяра Коларова, Константин Икономов, Ралица Петрова, Румен Михайлов, Венцислав Сариев, Калоян Катинчаров, Ирина Първанова – арфа

Продукция на Театър “ЗОНГ”, финансирана с лични средства.

https://www.facebook.com/SongTheater.ZongTheatre/