ДВУДНЕВЕН МАЙСТОРСКИ КЛАС ВЪРХУ РАЗВИТИЕТО НА ОСНОВНИ ФИЗИЧЕСКИ И ВОКАЛНИ ТЕХНИКИ С ВАХИД ЕВАЗАДЕ

19.10.-20.10.2019 (събота и неделя)
10:00-17:00
Къща-музей “Андрей Николов” към Националната Галерия

( ул. “Любен Каравелов” 15)

Брой участници – 10
Кандидатства се чрез попълване на формуляр (ТУК) до registration@actassociation.eu
Краен срок за кандидатстване: 16.10.2019
Работен език: английски
Цена за участие: 30лв.
Задължително е участниците да присъстват и в двата дни

„Пре-експресивност и сценично присъствие” е курс за напреднали за развиване на основните физически и вокални техники на изпълнителя, базиран на уникалния метод на „The Counter Institute”. Работилницата се състои от различни упражнения, които са предназначени да предадат принципите на майсторската игра.

Уъркшопът е практическо въведение в тренинга на „The Counter Institute“, който е резултат от изследователската дейност на Вахид Евазаде върху подходите на най-големите реформатори в театъра на XX в. – Станиславски, Крейг, Гротовски, Аугусто Боал и Один Театрет. 

Отправната точка в този уъркшоп е идеята за пре-експресивността, въведена и разработена от Еуженио Барба в ISTA (International School of Theatre Anthropology). Пре-ескпресивността е фокусът на театралната антропология, която изучава сценичното присъствие на изпълнителя във вече създадена перформативна ситуация. Разглежда подробно повтарящите се принципи в техниките на изпълнителя, които са често срещани във всички жанрове и стилове.

Дневната практическа работа в уъркшопа „Пре-експресивност и сценично присъствие“ се състои в: научаване на вокални и физически упражнения; създаване на хореографски материал и поредици от движения; „монтаж“ на хореографския материал и импровизация.

ПРАКТИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ:

 

  • Всички участници трябва да подготвят кратък текст, за предпочитане на техния роден език. 
  • Участниците трябва да носят със себе си удобни дрехи за трениране.
  • Тренингът включва тежки физически упражнения. 
  • Работният език е английски, но това не изключва употребата и на други езици.
  • Участниците трябва да бъдат точни и да участват в уъркшопа АСТивно през цялото време. Със записването си те потвърждават, че имат възможност да присъстват през цялото време и в двата дни на уъркшопа.

За водещия на уъркшопа:

Вахид Евазаде е кино и театрален режисьор, носител на редица награди. Той е роден в Иран и живее там до 2001 г., когато заминава за Дания, за да учи при Еуженио Барба и Один Театрет. Специализира в обучението на изпълнители (актьори и танцьори) по метода на формативния театър, който разработва от 2006 г. и води майсторски класове в целия свят.

http://counterinstitute.com

За въпроси, които биха могли да възникнат, относно уъркшопа с Вахид Евазаде, можете да ни пишете на act@actassociation.eu