19.10.2019 (събота)
15:00
Дом на киното
ул. “Екзарх Йосиф” 37

Куклено – жестомимичен филм по мотиви от приказката “Палечка” на Х. К. Андерсен
Филмът е субтитриран.
Филмът е подходящ за деца над 6 год. и възрастни, глухи и чуващи.

„Да бъдеш Палечка“ е един театрален филм – приказка, съчетаващ жестов език и куклен театър с фокус в темата за „различния“ и приключението да търсиш „свое място под слънцето“. Творческият екип събира глухи и чуващи актьори и кукловоди.

Един разказвач на приказки, обитаван от своите седем Аз-а, трескаво очаква Вятъра на вдъхновението. Когато най-после той връхлита, довява нищо повече от едно най-обикновено семенце. В лавина от съмнения, обвинения и буреносен вътрешен конфликт крехкият душевен мир на Твореца е на път да се разпадне и да бъде сложен край на това, което още не се е родило. Но ето, че в топлите длани семенцето вече покълва и от него пониква една съвсем необикновена приказка… Приказката за Палечка.

Режисьор и сценарист: Мила Коларова
Художник: Станислава Кръстева
Композитор: Александър Логозаров
Оператор, монтаж и постпродукция: Владимир Василев
Консултант по жестов език: Таня Димитрова
Учатват: Росица Караджова, Катя Йорданова, Мануела Саркисян, Алекс Йорданов, Митко Якимов, Любомир Желев, Веселин Петров

Продукция на „Up A Tree Puppet Studio“

Партньори: Съюз на глухите в България, Асоциация на родителите на деца с увреден слух – АРДУС, Театър 199 „Валентин Стойчев“, Театър „Ателие 313“, Социален център за спорт и култура „In The Mood”, Българска Национална Телевизия.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.