18.10.2019 (Петък)
19:00-23:00
Къща-музей “Андрей Николов” към Националната Галерия
ул. “Любен Каравелов” 15

биотоп – сайт спесифик спектакъл

Копродукция между ACT фестивал за свободен театър, посолството на Kралство Нидерландия и United Cowboys /Холандия/ с участието на 7 български и 5 холандски изпълнители

Концепция: Паулине Рьолантс, Маартен ван дер Пут
Режисура и декори: Маартен ван ден Пут
Хореография и музикална среда: Паулине Рьолантс
Мениджър: Ула Хавенга
Участват: Марион Дърова, Виолета Витанова, Анa Петкова, Катина Дишков, Василия Дребова, Нейтън Купър, Братан Братанов, Джеф Стивънс, Хане Шилеманс, Конър Дохърти, Еулалия Бергада Сера, Марти Гуел Валбона

От 2014 г. United Cowboys изгражда в различни европейски градове “биотопи” – самодостатъчни артистични екосистеми, обитавани от танцьори, изпълнители и музиканти. Пространството на Къща-музей „Андрей Николов”, София, ще бъде напълно предефинирано! Зрителят няма да бъде в пасивна роля, а  насърчен да последва любопитството си и да се движи – да влезе, да остане, да излезе, да се върне в тях.

Пърформативните биотопи на United Cowboys търсят същността на Човешкото, разкривайки интимността, емоцията, тялото. Разкривайки онова, което живее под повърхността, обикновено покрито от цивилизоваността и разума или скрито зад смущението, срама и безпокойството.

Това, което е важно за тях, е силата и уязвимостта на отделния изпълнител, който се хвърля в битка. Голота – буквална или в същностното.

Отворени часове за наблюдение на творческия процес от публика:
16, 17 октомври 2019 / 18-19 ч.

United Cowboys е компания за живо изкуство, базирана в Айндховен, която работи в пресечната точка между танца, визуалното изкуство и пърформанса. United Cowboys прегръщат забраненото и неизвестното и поставят под въпрос театралните условности, като ги разширяват и предизвикват, за да проникнат до същностното и квинтесенцията на изкуството.

www.unitedcowboys.net