ОТВОРЕНА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА

23.10 (вторник)
11:00 – 15:00
Френски институт България
пл. “Петко Р. Славейков“ 3
Работен език: английски

С Давиде д‘Антонио (IDRA, ETRE, Iталия), Катя Зонеман (независим мениджър, Германия), Ондржей Храб (Archa Divadlo, чехия) и Aсоциация Tоплоцентрала, представители на Столична община, Министерство на културата, чуждестранните културни институти, медии, граждани, проявяващи интерес към проекта.

Център за съвременни изкуства ТОПЛОЦЕНТРАЛА – съвместен проект от 2014-та година на коалиция на независими артисти и Столична община е вече в решителна фаза на своята материализация. След одобрението на идейния, технически и работен архитектурни проекти, са в ход подготвителните дейности преди началото на строителство. В очакване на съграждането на формата и с мисъл за съдържанието, АСТ Фестивал за свободен театър организира с любезното домакинство на Френски институт поредна информационна работна среща, подпомагаща процеса на развитие на Топлоцентрала.

Тази година акцентите ще са два:
– артистичните резиденции с презентация на един от големите европейски експерти Давиде Д‘антонио
– конкурси за изпълнителни и артистични директори със специалиста в тази област Катя Зонеман (Берлин)
и артистичния и технически директор на едно утвърде пространство за независими изпълнителски изкуства в Европа – Ондржей Храб (Театър Арка, Прага).

След презентациите по темите, ще обсъдим заедно възможните следващи стъпки и конкретните задачи по проекта за 2019-та година.