ПЪРВИ СТАДИЙ, ПОСЛЕДВАН ОТ ВТОРИ СТАДИЙ

23.10 (вторник), 20:00

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформънс

пл. „България“ 1 (срещу фонтаните в подлеза на НДК)

Пърформънс

75 мин

 

От и с Маргьорит Борда, Рафаел Котeн и Пиер Мьоние;
Благодарение на Фредерик Кунце и Ханс Кунце; мениджър продажби – Каролин ТижоЛиз Дайнак

Продукция на La Belle Meunière – La Poétique des Signes Копродукция на SACD / Festival d’Avignon – le Théâtre de la Bastille

 

Необходимостта от празни пространства и липсата им в нашите градове. Принципът на разрушение, радостното чувство в акта на чупенето, истинското удоволствие на при- ключването с това, което ни тежи, с това което закрива хоризонта ни, като по този начин намираме условията за ново начало, за възможна промяна. Паметта е разбита на парчета, тялото на старото е демонтирано, пространството се отваря, няма повече ограничения. Какво следва? „Buffet A Vif“ е необикновен, изненадващ пърформанс, който изследва грани- ците на театъра и пърформанса.

Пиер Мьоние, роден през 1957г. в Париж, през 1992г. основава La Belle Meunière, за да твори в областа на киното, театъра, музиката и живописта. Неговите творения привличат вни- манието заради тяхната специфична оригинална смесица от реализъм и поезия. Мьоние често работи с учени, философи или артисти от други дисциплини.

Маргьорит Борда, родена през 1974г. в Париж, учи сценография в ENSATT. Работила е с Лакаскад, Кирш, Гато, Шапален, Ларош, Лазар… и Пиер Мьоние, когото среща през 1999г. Тя става редовен член на Belle Meunière и сега работи в дует с Мьоние.

Рафаел Котен завършва Conservatoire national supérieur de musique et de danse в Париж, преподава техниката на Вилф- рид Пиоле. Със своята компания La Poétique des Signes той е създал седем спектакъла като хореограф и е копродуцент на Buffet A Vif.

 

La Belle Meunière се осъществява с подкрепата на Министерство на културата на Франция – DRAC Auvergne-Rhône-Alpes, регионалния съвет на Auvergne-Rhône- Alpes и окръжния съвет на Allier Département. От 2014 г. La Poétique des Signes получава финансова подкрепа от Френското министерство на културата – DRAC Centre Val de Loire, регионалния съвет Val de Loire, окръжния съвет на Indre et Loire Département и от град Тур.