20.10 (събота), 20:00

Център за култура и дебат „Червената къща“

ул. „Любен Каравелов“ 15

Интерактивно театрално представление

На български с английски субтитри

90 – 100 мин.

Местата са ограничени. Изисква се предварително записване на www.happybeckett.com не по-малко от 72 часа преди началото на спектакъла.

 

Марий Росен – концепция и режисура; Марий Росен и Ана Вълчанова – сценарий; Петя Боюкова – сценография; Константин Тимошенко – музика

Участват: Ана Вълчанова, Марий Росен, Петя Боюкова, Константин Тимошенко

Продукция на Център „Алос“

 

Щастливият Бекет е интерактивен театрален спектакъл вдъхновен от структурата и образния свят в пиесата “О, щастливи дни” на Самюъл Бекет. Това, от което творческият екип се отказва, е оригиналния текст на пиесата. Вместо него ще бъдат използвани текстове на зрителите, присъстващи на спектакъла съответната вечер. Всяко отделно представление ще има свой уникален драматургичен език, но структурата винаги ще се запазва същата. Целта е да се постигне подреждането на една многоцветна мандала, която в края да се разпръсне от вятъра. Функционирането на подобен формат е сложно и изисква предварителното активно участие на зрителите. За да се превърне в драматург на представлението, всеки един от 25-те зрители на “Щастливият Бекет” трябва да посети сайта happybeckett.com, да избере дата, да попълни кратка анкета и след това да си купи билет.

С финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2017г.