АСТ Асоциация за свободен театър обявява

                                      Отворена покана за участие в осмото издание на

                            АСТ Фестивал за свободен театър (19 – 25 октомври 2018г.)

                                                                       

Поканата е отправена към независими организации и артисти в сферата на изпълнителските изкуства.

Очакваме предложения за независими авторски проекти, като:

  • готови спектакли, които се представят в момента и/или са създадени в периода ноември 2017 – октомври 2018
  • проекти, които ще бъдат с премиера преди или по време на Фестивала

За да кандидатствате: изпратете попълнен формуляр (можете да го изтеглите от ТУК)  за участие до 30 юни 2018 г. на адрес act@actassociation.eu (subject: ACT Festival 8 + име на продукцията).

За трета година АСТ Фестивал за свободен театър подготвя своето международно издание, което ще посрещне 4 чуждестранни спектакъла и ще завихри свободната изпълнителска сцена в цели 7 фестивални дни!

Артистичната програма за 2017-та ще включи: 8 спектакли, представителна селекция от българската изпълнителска сцена за периода 2017-2018-та година и 4 международни театрални пърформанса от Германия, Франция, Израел и копрудукция от Балканите.

Фестивалът традиционно ще предложи и актуална Образователна програма с ежедневни уъркшопи, обучения за професионалисти и публични дискусии, както и Вечерна програма с музика и неформални срещи.

Основна локация за събитието отново ще бъде ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс в НДК, като в същото време София ще се превърне в театрална сцена, на която съвременното изкуство се появява в неочаквани пространства.

Очакваме вашите предложения за селекцията от свободни проекти, които ще бъдат избрани от независима комисия и включени в програмата на събитието.

За повече информация се свържете с нас на адрес: act@actassociation.eu или Христиан Йовчев (координатор на АСТ Фестивал) +359 88 9430660