„Управление на арт-центрове в Европа“ – международна работна среща

Дата: 15 ноември 2016

Час: 10.30 – 14.30

Работен език: Английски

Място: Френски културен институт, София

Адрес:  пл. “Славейков“ 3

Модератор: Стефан А. Щереф, Веселин Димов

Презентатори: Ив Журдан / Лию Юник, Нант, Франция /

                            Мойца Юг / Стара Електрарна, Любляна, Словения /

                            Бетина Слузалек / Радиалсистем, Берлин, Германия /

                            Александар Велиновски / Явна соба, Скопие, Македония /

                            Александар Губаш / Магацин, Белград, Сърбия /

Театралната реформа в България от 2011 година направи почти невъзможно взаимодействието между независимите артисти и организации и институционалните сцени. Този факт направи дългогодишната нужда от поява на арт центрове за свободната сцена още по-наложителна и спешна. От 2014 година АСТ / Асоциация за свободен театър /  заедно и с други независими организации започна съвместен работен процес със Столична община по създаването на нов Арт център – проекта „Топлоцентрала“ и осъвременяването на друг, вече съществуващ Културен център в града – ОКИ „Средец“. В края на 2016 год. този съвместен процес е в напреднала фаза.

Целта на тази работна среща е да чуем презентациите на пет центъра от Европа и Балканите, да се срещнем, разговаряме и чуем опит на наши колеги, които вече са изградили, поддържат и развиват подобни центрове.

Конкретната тема е управлението – организацията на работните екипи, разпределението на функциите, бюджетирането, финансовия модел, програмирането, комуникацията с артисти, публики, медии, общество.

Заповядайте да се информираме по-добре, да зададем своите въпроси, да се учим от успехите и неуспехите на другите, да дискутираме заедно, да се подготвим за бъдещето.