Жанр: Съвременен танц

Дата: 18 октомври, 21:00ч.

Времетраене: 50 минути

Място: Derida Dance Center

Адрес:  бул Сливница 245

Седящи места: 60

За резервации: http://www.derida-dance.com/qs/en/component/seminar/?task=3&cid=120

Екип:  

идея и хореография: Живко Желязков

танцьори: Филип Миланов, Петя Мукова и Милена Виденова

репетитор: Мария Гезенчеова

сценография: Арх. Ралица Зортева

мултимедия: Полина Стоянова (JO IYAA)

музика: Иван Шопов (COOH / BALKANSKY)

продукционен мениджър: Атанас Маев

С финансовата подкрепа на Министерство на културата, Фондация „Етюд“ и оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

 

Синопсис:

Името е “MAYDAY” – дума, международно приета като вик за помощ в бедствена ситуация. Спектакълът е детективска лупа, през която зрителите ще разпознаят изпъкналите форми на комуникационния хаос в една динамично развиващата се конкурентна среда. Развитието на технологиите помага да обменяме информация, въпреки разстоянията помежду ни. В мултимедийния пърформанс „Mayday“ обмяната на съобщения е непрестанна, но въпреки това необходимостта от „аварийна“ комуникация* остава в търсене на собственото оцеляване.

Организация:

Живко Желязков завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, София. Специализира режисура за танцов театър и съвременна хореография в “Victorian College of the Arts”, Мелбърн, Австралия. Работи с балет „Арабеск” като гостуващ хореограф. Той е един от създателите на проекта за театъра на Fairplay Golf Hotel & Spa, Benalup (Cádiz), Испания. Съосновател и артистичен директор на компанията Derida Dance, както и на първия център за съвременен танц в България Derida Dance Centеr.Хореограф на множество продукции, Живко Желязков   е  председател на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства  към Съюз на Артистите в България.