Жанр: Драма

Дата: 18 октомври, 18:15ч.

Времетраене: 105 минути

Място: ОКИ „Средец“, бившата пицария „Мис Каприз“

Адрес: ул. Кракра 2А

Седящи места: 40

Екип:

режисьор: Марий Росен

сценограф: Петя Боюкова

композитор: Константин Тимошенко

интерактивна инсталация: Албена Баева

асистент сценограф:  Мирела Терзийска

изпълнители: Ани Вълчанова, Ива Вълкова, Петя Денева, Нели Монеджикова и Искрен Петков

Синопсис:

Представлението по пиесата на американския писател Пол Зиндел е естествено продължение на опитите на екипа ни да създава театър в “реална среда”. Това понятие се заиграва с възможността да се откриват пространства, които да покриват основните изисквания на драматурга за място на действието.

“Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е история за една майка, двете й дъщери, една умираща жена и един заек. Всички те обитават една бивша зарзаватчийница, а това, което ги отделя от света, който ние обитаваме, е само една витрина облепена с вестници. Толкова лесна за разкъсване…

Организация:

Режисьорът Марий Росен, сценографът Петя Боюкова и композиторът Константин Тимошенко   са творчески екип реализирал успешно множество театрални и музикални проекти. “Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е третият спектакъл от поредицата, обединена под знаменателя “театър в реална среда”.

Актьорският екип обединява артисти от различни поколения и с различни творчески интереси и биографии. Ива Вълкова е наскоро завършила актриса и заедно с Нели Монеджикова за първи път участват в site-specific проект. Искрен Петков идва от танцовия театър и има интереси в областта на перформативните акции, а за художника Петя Денева  това ще е първо участие в театрален проект.