Жанр:  плейбек театър

Дата: 17 октомври, 21:30ч.

Времетраене: 90 минути

Място: Център за култура и дебат „Червената къща“

Адрес: Червена зала; ул. „Любен Каравелов“ № 15

Седящи места: 50

Екип:

Водещи: Цвета Балийска, Цветелина Господинова

Актьори: Ина Гергинова, Яница Атанасова, Петя Попова, Александър Чобанов, Радослав Йорданов, Виктор Велчев, Боряна Кръстева, Ангелина Рангелова

Музиканти – Александър Евтимов- Шаманчето, Мален Маленов

 

Синопсис:

Какво е плейбек театър? Ела и виж сам, защото  всяко плейбек представление е уникално. Със средствата на импровизационния театър, през спонтанността и креативността ние изиграваме вашата история секунди след като сте я разказали- и не само това- вие избирате кой от нашите актьори кого да играе в нея.  Също така вие избирате дали да гледате или да участвате в представлението. Но във всеки случай имате възможност да видите себе си отстрани, да излезете от зоната си на комфорт, да разберете преживяванията и чувствата на другите, да се свържете със собствените си чувства по нов начин. Може да се ядосате, да се изнервите, да се развеселите или да преживеете катарсис- но при всички случаи няма да останете безразлични. Плейбек теаtърът е  като самия живот – цветен, разнообразен и непредсказуем!

 

Организация:

Playback  театър „Тук и сега”  е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса и преподавател. Корените на Плейбек театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода- достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Мотото на групата е – когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт- тогава магията се случва. Именно затова групата иска да работи и да популяризира този театър, защото вярва, че  е ценен и необходим за всички. Музикантът Александър Евтимов- Шаманчето вече много години твори на независимата сцена- с уникалния си стил и присъствие. Актьорите Ина Гергинова, Петя Попова и Радослав Йорданов са завършили НАТФИЗ, а Александър Чобанов в НБУ. В това представление ще се включат и приятели- колеги плейбейкъри. Един от тях ще е Мален Маленов- психодраматист и терапевт, преподавател в програмата „Артистични психо-социални практики”.