Театър „Цвете“
Куклена пиеса от Цвете Янева, вдъхновена от повестта „Езерното момче“ на Павел Вежинов

Къде: читалище „Братя Миладинови“, Княжево

с участието на: Виолина Василева, Екатерина Казакова, Йорданка Андонова, Янко Велков и специалното участие на малкия Иван
Сценограф: Христина Недева
Музика: Влада Янева

Спектакълът представя историята на едно момче с необикновено развихрена фантазия, останало неприето от другите поради своята различност. Ежедневните случки от училищния живот за него имат други измерения.

В края на представлението зрителите имат възможност да се включат в него и потърсят разрешение на представените проблеми.

С този спектакъл искаме да провокираме деца, родители и учители към осмисляне на личната отговорност на всеки един към този огромен проблем – насилието в училище.

Театър „Цвете” е  неправителствена организация, която се състои от професионални актьори, режисьори, психолози и доброволци.  В работата си прилагаме новаторски за България  интерактивни театрални техники, чрез които помагаме на деца и младежи, без оглед на техния произход и възможности, да опознаят и приемат себе си и другите; провокираме личностното им развитие; окуражаваме тяхното позитивно включване в обществения живот.

Провеждаме обучения на педагози, актьори и социални работници за приложение на изкуството в социалната и образователна сфера.

www.theatretsvete.org