АСТ Фестивал за свободен театър #7

под надслов: Временна реалност (VR) // reality at short notice

oт 11 до 17 ноември 2017г. в гр. София

Седмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър навлиза във временната реалност на нашето тук и сега. От 11-ти до 17-ти ноември, събитието ще бъде обявено за открито (временно), като ще бърза да хване сегашния момент, размивайки се с виртуалния си отблясък.

АСТ Фестивал ежегодно се фокусира над съвременния театър, танц и пърформанс – като отражение на моментността в съвременното изкуство. През ноември за една седмица София ще се изпълни с мигоразтварящи се събития от българската и чуждестранна съвременна изпълнителска сцена. Среща на различни култури, местни и чуждестранни професионалисти.

АСТ идва с 8 български продукции (от последната година), за да създаде спомен от утре. Второто международно издание настъпва и с 4 чуждестранни спектакъла (от Германия, Великобритания, Франция и Израел) за седем изплъзващи се вълнуващи дни с отворени срещи, дискусии, лекции и уъркшопи.

Със специалното участие на големия новатор в театъра професор Хайнер Гьобелс (Германия), навременна международна конференция “Европейски арт център: Топлоцентрала”, “Match point” – менторска програма за мениджъри в изпълнителските изкуства (демо версия), както и много други своевременни действия.

АСТивна седмица, която доказва, че съ/временното изкуство успява да изгради мост между реалностите. Минало, бъдеще и въображаемо се сливат и се пренасят на театралната арена.

АСТ Фестивал за свободен театър 2017 се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.

Проектът се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

АСТ Фестивал се реализира в партньорство с: ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Национален дворец на културата, Фондация „Арт офис“, Гьоте-институт България и Френски културен институт България.